Gå til innhold

Brukere og tillatelser

MRBS bruker tre tilgangsnivåer:

Nivå Betydning Vanlige rettigheter
0 Ukjent bruker Se informasjon som er tillatt for publikum
1 Autentisert bruker Opprette bestillinger og administrere sine egne bestillinger
2 Administrator Administrer rom, områder, brukere og andre brukeres bestillinger

De nøyaktige tillatelsene avhenger av innstillinger for autentisering, økter og bestillingspolicy.

Databasebrukere

Med standard db autentiseringsmetode, lagres brukere og tilgangsnivåer i MRBS-databasen og administreres gjennom brukeradministrasjonsgrensesnittet.

Administratorer kan opprette brukere, endre tilgangsnivåer, tilbakestille passord og administrere beskyttede profilfelt.

Eksterne brukere

Med LDAP, SAML, WordPress, Joomla eller en annen ekstern leverandør, administreres legitimasjon utenfor MRBS. MRBS trenger fortsatt en måte å identifisere administratorer på, vanligvis gjennom konfigurasjon, eksterne grupper, roller eller attributter.

Ikke opprett dupliserte lokal legitimasjon når den eksterne leverandøren er kilden til sannheten.

Område- og romadministratorer

Område- og romkontakter kan motta varsler og, avhengig av retningslinjer, administrere bestillinger for ressursene deres. Bruk disse rollene til å delegere daglig arbeid uten å gi systemdekkende administrasjon.

Begrense evner

MRBS 1.12.2 inkluderer innstillinger for å begrense:

  • offentlig tilgang;
  • hvem som kan opprette bestillinger;
  • gjentatte, flerdagers eller flerromsbestillinger;
  • kopiere andre brukeres bestillinger;
  • synlighet av andre brukere og registranter;
  • registrering på vegne av en annen bruker;
  • administrator-unntak fra bookingpolicy; og
  • bestillingstyper reservert for administratorer.

Gjennomgå disse kontrollene sammen i stedet for å aktivere dem isolert.

Prinsippet om minste privilegium

  • Hold antallet systemadministratorer lite.
  • Bruk separate administrator- og vanlige kontoer der det er praktisk mulig.
  • Fjern tilgang umiddelbart når ansvar endres.
  • Beskytt tilbakestilling av passord og e-postinnstillinger.
  • Test offentlige og autentiserte visninger separat.